Димитър Илиев: Не смятам, че бяхме по-слабият отбор

Димитър Илиев: Не смятам, че бяхме по-слабият отбор
Националът на България Димитър Илиев изказа мнението си след загубата на нашия отбор в гостуването на Финландия в мач от Лигата на нациите. "Лъвовете" отстъпиха с 2:0, но според капитанът на Локомотив (Пловдив) националният ни тим е показал добра игра, но шансът не е бил на наша страна.

“Вината е в нас, може би шансът липсваше, защото създадохме толкова добри положения, с които можехме да спечелим мача. Финландия почти не излизаше от половината си, но дойде гол, после втори и всичко свърши. Играхме атакуващо, създавахме положения, но резултатът е същият. Надявам се след няколко дни да победим Уелс. Прокоба е много силна дума, но не вървят нещата. Малко шанс ни трябва. Чисто откъм игра не смятам, че сме били по-слабият отбор, напротив. Това са футболисти в силни първенства, голаджии и се възползваха от една наша грешка. Ако бяхме отбелязали гол първи, щеше да е по-различно.

Чисто физически няма да имаме проблем, има много момчета в отбора. Психически днес показахме, че играем освободено. Откъм игра мисля, че има подобрение, срещу Унгария също създадохме няколко 100% положения, остава само да ги вкараме. Не искам да правя оценка на себе си или на някого другиго, дадох всичко от себе си, надявам се да получавам шансове. Всеки дава максимума от себе си, въпросът е, че не се получава резултатът и получаваме критики. Младото поколение се надявам да дава повече поводи за оптимизъм и нещата да продължат в позитивна насока”, заяви Илиев.

Още от БГ Футбол

Виж всички