ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Анди Мъри иска преименуване на "Маргарет Корт Арина"

Анди Мъри иска преименуване на "Маргарет Корт Арина"

Трикратният шампион от Големия шлем Анди Мъри призова организаторите на Australian Open да премахнат името на Маргарет Корт от това на втория най-голям корт в „Мелбърн Парк“. Той смята, че ценностите, изповядвани от именитата шампионка, притоворечат с тези на тениса като спорт.

През годините Корт, която със своите 24 титли от Големия шлем все още държи рекорда по този показател, получи множество критики заради това, че открито се противопоставя на еднополовите бракове и трансджендър спортистите.

„Когато отиваш на Australian Open искаш да се концентрираш върху тениса, а възгледите на Корт отклоняват фокуса в друга посока. Що се отнася до промяната на името на корта… да, мисля, че това е нещо, което трябва да бъде обмислено. Не знам кой взема решенията за тези неща, но не смятам, че нейните ценности съвпадат с тези на тениса като спорт“ заяви Мъри пред Pridelife.com.

През 1970 г. Корт печели и четирите турнира от Големия шлем, като тази година австралийката бе поканена от организаторите на Australian Open на турнира за честването на 50-годишнината от това постижение. Те обаче побързаха да уточнат, че не споделят нейните „лични позиции“.

На скромна церемония, състояла се преди един 1/4-финалните мачове, Корт получи реплика на трофея на Australian Open от своя знаменит сънародник Род Лейвър, след като на видеостената на корта бе излъчен клип с най-значимите постижения.

„Тя очевидно е обидила много хора през годините. Играчите също се обявиха против нейните възгледи, което е нещо много позитивно“ добави Мъри.

Двукратният олимпийски шампион не е единственият, който смята, че „Маргарет Корт Арина“ трябва да бъде преименуван. През годините за тази мярка многократно са призовавали легенди като Джон Макенроу и Мартина Навратилова.

TennisKafe.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти