Европейската федерация по тенис на мача с нов президент

Европейската федерация по тенис на мача с нов президент

Игор Левитин е новият президент на Европейската федерация по тенис на маса (ETTU). Той беше избран за четиригодишен мандат по време на конгрес на организацията, който заради пандемията от COVID-19 се проведе за първи път онлайн. Негов пръв заместник ще бъде Педро Моура (Португалия).
Бяха гласувани и шестима вицепрезиденти - англичанката Сандра Дийтън, която ще отговаря за финансите, Владимир Самсонов (Беларус), Хайке Алер (Германия), Ина Йозепсоне (Латвия), Соня Грефберг (Финландия) и Мигел Висен (Франция).

В своето първо интервю Левитин сподели, че тенисът на маса е неговата страст през целия му живот. Според него досегашният президент Роналд Крамер е постигнал значителен успех за развитието на европейския тенис на маса, но е уверен, че организацията има още много потенциал дори и в глобалната пандемия. Той обещава, че заедно с екипа си ще работи по два ключови стълба – иновация и влияние. Левитин е изключително доволен от присъствието в ръководството на Самсонов, който ще бъде изразител на желанията на състезателите.

На специално внимание ще бъде поставена Шампионската лига, която е най-голямото континентално клубно състезание. Ще се търси специална програма за спонсорство, за да може най-добрите играчи и отбори да участват в нея. Амбицията на руснака е разликата между Европа и Азия да бъде намалена.

Игор Евгениевич Левитин е роден на 21 февруари 1952 г. в Цебриково, Одеска област. Има военно образование и кариера, бил е министър на транспорта и председател на Руската федерация по тенис на маса, дълги години съветник по въпросите на спорта на Путин. Член на Консултативния съвет към президента на Международната федерация по тенис на маса (ITTF).

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти