Кристиян Малинов от Белгия: Като питбул съм, когато загубя топката

Кристиян Малинов от Белгия: Като питбул съм, когато загубя топката

Новото попълнение на Льовен Кристиян Малинов заяви, че трансферът му от ЦСКА-София в новака в белгийския елит е стъпка напред в кариерата. Българинът е готов да се пребори с конкуренцията и да се развива като футболист и като личност. Той се описва като модерна шестица с вкус към атаката.

"Имаше интерес от редица други клубове, но това вече е без значение. Когато чух, че Льовен ме иска, веднага казах на моя агент, че този отбор е първият ми избор. Льовен е перспективен отбор и искам да допринеса за успехите му", каза Малинов пред клубния сайт.

"Чувствам се готов да се преборя за титулярно място и да пробия в белгийското първенство, което е на по-високо ниво от българското. В Белгия имам всички предпоставки да се развивам като футболист и като личност. Льовен е логична стъпка напред в кариерата ми. Знам, че Льовен има същите собственици като Лестър и е новак в белгийския елит. Скоро ще опозная новите ми съотборници и града", добави Малинов.
Халфът разказа и за стила си на игра. "Ако загубя топката, искам да си я върна възможно най-бързо. Тогава съм истински питбул. Аз съм класически дефанзивен полузащитник. Но обичам и да се включвам в атака", каза още Малинов.
Последвайте канала ни в

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти