Шеф в Лудогорец за Вандерсон: Трудно е да прогнозираме кога ще се върне

Шеф в Лудогорец за Вандерсон: Трудно е да прогнозираме кога ще се върне
Елвис Ману: Лудогорец е стъпка напред за мен (видео)
Елвис Ману: Лудогорец е стъпка напред за мен (видео)

Лудогорец днес представи четвъртото си ново попълнение - крилото Елвис Ману, а директорът Георги Караманджуков обясни и как се е стигнало до него.
"След контузията на Вандерсон, която се оказа доста сериозна, на клуба се наложи спешно да търсим негов заместник. Скаутският отдел и треньорите се спряха на Елвис Ману. Той е следен от доста време. Беше опция още през лятото. Искам да го приветствам с добре дошъл и да му пожелая много положителни емоции с Лудогорец. Елвис е бивш съотборник на Лукоки", представи го директорът Спортна администрация на клуба Георги Караманджуков.

"И самият Лукоки е казал добри думи за нашия клуб. Иначе идва като свободен и идва от китайската Суперлига. Знаете там каква е ситуацията с COVID-19, а там много време нямаше първенство и той разтрогва заради неплатени заплати.

Договорът на Елвис Ману е за две години, уточни още началникът. Но знам - трябва му време, за да навакса с подготовката. Но усещам, че е мотивиран и в следващите няколко седмици ще бъде готов.

"В Турция има 10 гола и доста асистенции във всички турнири. Ясно е, че Вандерсон е особено важен за нас, а получи една от най-тежките травми във футбола и каквато се е случвала в Лудогорец. Трудно е да прогнозираме кога ще се върне: до 5-6 месеца едва ли".

Утре разградчани пътуват за Черна гора с чартърен полет от Варна и той беше попитан дали е ясна групата, както и относно подготовката.

"Групата е ясна за утре, но чакаме резултатите от тестовете. Заради COVID днес сутринта всички футболисти, треньори и ние - тези, които ще пътуват, се подложиха на рутинните тестове. Чакаме резултатите и тогава ще видим дали няма да отпадне в последния момент. Ману няма да бъде в групата, а и няма нито еднa тренировка официално с отбора. Групата ще бъде ясна, след като излязат резултатите от теста и да пътуваме с най-доброто, с което разполагаме", завърши Георги Караманджуков.

Снимка: ludogorets.com

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти