Радо Стойчев: Очаквам този сезон да сме много по-силни

Радо Стойчев: Очаквам този сезон да сме много по-силни
Новият българин във Верона: Радо Стойчев знае как да направи отбора шампион на Италия (видео)
Новият българин във Верона: Радо Стойчев знае как да направи отбора шампион на Италия (видео)

Българският старши треньор на Верона Радостин Стойчев говори след началото на подготовката на Блу Волей за новия сезон. Волейболистите, сред които и Матей Казийски и Аспарух Аспарухов, тренират във фитнеса под ръководството на новия български кондиционен треньор Цветелин Иванов.

Радо Стойчев говори пред местния вестник L’Arena.

„Трябва да кажа, че началната шестица все още не е окомплектована. Ще се опитаме да имаме по-широк състав, не ми харесва да имаме твърди титуляри. Все още ни липсват двама играчи, които се надявам да дойдат скоро. Все още чакаме пристигането на Томас Джаешке, който все още е блокиран в САЩ поради пандемията от Covid - 19. Странен сезон от гледна точка на подготовката и всичко останало ще бъде видяно и демонстрирано на терена”, заяви Радо Стойчев.

“Атакуващото ни трио изглежда много силно - Стефан Бойер, Матей Казийски, Томас Даешке. Качеството в атака зависи от индивидуалните качества на играчите, но също и от отборната игра и разпределителя. Всичко това ще бъде проверено, защото не знаем текущото физическо състояние на Джаешке. И се надявам толкова много за бързото израстване на Аспарух Аспарухов. Очаквам да започнем на много по-високо ниво от миналия сезон, като се има предвид, че сработката на Лука Спирито със Стефан Бойер и Матей Казийски вече е много по-добра”, добави Бълбгарският наставник на Верона.

Още от Волейбол

Виж всички