Дарън Тил получи контузия в битката с Уитакър

Дарън Тил получи контузия в битката с Уитакър

Дарън Тил вярваше, че ще се справи с Робърт Уитакър, но това не се случи. Двамата споделиха клетката в главната битка на UFC on ESPN 14, което се проведе в Абу Даби. Тил успя да прати своя съперник в нокдаун още в първия рунд и това беше най-доброто, което показа. Уитакър пое инициативата след този рунд и във втория прати Тил в нокдаун.

"The Reaper" успя да спечели с единодушно решение и охлади мераците на Тил да стигне до титлата в средна категория. Дарън отново се върна към загубите и печели само веднъж в последните си 4 битки за UFC. 27-годишния боец от Ливърпул сподели, че е получил контузия в коляното и сега ще трябва да се оперира. Тил няма търпение да се върне в залата и е готов да реванш с Уитакър. Ето какво сподели Дарън пред медиите:

"Не искам да стоя тук и да си измислям оправдания. Трябва да похваля Уитакър за това, което направи във втория рунд. Той ми прецака коляното така, както аз направих срещу Стивън Томпсън. Тези удари в коляното трябва да бъдат забранени. Той ми разби коляното и то просто поддаде. Успях да скрия болката и той вероятно не успя да забележи. Беше много добра битка. Чувствам се като победител. Мисля, че и двамата спечелихме в тази битка. Вероятно ще трябва да се оперирам заради коляното. Това не е проблем.

Искам да се върна в залата. Ще оправя това и ще се върна. Има милиони битки, които да направя. Аз съм един от най-добрите в организацията и ще продължа да бъда. Ако Уитакър не получи шанс за титлата, то аз съм готов да отида в Нова Зеландия, за да направим реванш. Ще бъда шампион. Мисля, че бях по-силен в битката и вкарах по-тежките удари. Победата можеше да бъде и за мен. Очевидно е, че той спечели, но аз мисля, че и двамата спечелихме."
mma.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти