Федерер започва да тренира през август

Федерер започва да тренира през август

Бившият №1 в тениса Роджър Федерер скоро ще започне тренировки с идеята да е максимално добре подготвен за сезон 2021. Това обяви треньорът на швейцареца Северин Люти на пресконференция.

Носителят на 20 титли от Големия шлем пропуска остатъка от годината заради две поредни операции на коляното.

"Роджър е добре, бих казал дори много добре. Но това не бива да изненадва никого, след като той винаги е гледал от положителната страна на нещата", каза Люти.

По-рано през месеца треньорът на Маестрото увери, че той не мисли да прекратява своята кариера и продължава да бъде много мотивиран. Според специалиста краткосрочната цел на Федерер е Australian Open.

"Той ще започне да работи с тази мисъл. Това остава наша цел за 2021 г., ако турнирът се проведе по план. В момента коментираме къде ще бъде най-добре Роджър да се завърне на корта и с кой турнир да започне", добави треньорът.

Междувременно от Тенис Австралия обявиха, че започват поетапно въвеждане на различни мерки с цел провеждане на Australian Open през януари 2021 г. Сред тях са поставяне на тенисистите в изолирана сред без контакт до външни лица, както и премахване на седалки от кортовете, за да се спазва социална дистанция.

"Дневник"

Още от Тенис

Виж всички