Медведев: В тениса психиката е най-важна

Медведев: В тениса психиката е най-важна
Бившият №4 в световната ранглиста Даниил Медведев сподели в интервю за сайта на АТР, че сред най-важните компоненти в съвременния тенис е психическата подготовка на състезатели. 
Медведев, който е и последният шампион от турнира в София, разкри и каква промяна е направил в играта си в последните две години и половина, за да стане толкова успешен тенисист.

„Най-важното нещо във всеки индивидуален спорт е психиката. Във всеки един турнир, в който участваш, за да спечелиш трябва да победиш пет реални човека. Всеки един от тях също иска да спечели турнира. Трябва да бъдеш по-силен от тях, да успееш да ги пречупиш психически. Това е много трудно, особено на полуфиналите и финала, където се изправяш срещу топ играчите – те също се опитват да те пречупят и по-добри в това отношение“, коментира Медведев.

Московчанинът говори и за положителните промени в играта си. „През последните две години и половина започнах да опитвам да правя всичко по професионален начин. Посветих живота си на тениса, започнах да изпипвам малките детайли. Искам да правя нещата по-добре, искам да играя по-добре. Искам да печеля повече мачове. Това е моята цел и затова работя“.

tennis24.bg

Още от Тенис

Виж всички