Наско Сираков: Ситуацията в Левски е все по-тежка

Наско Сираков: Ситуацията в Левски е все по-тежка

Ситуацията в Левски продължава да се влошава, но мажоритарният собственик Наско Сираков продължава да бъде оптимист за бъдещето на закъсалия финансово клуб. Той бе гост в предаването "Още от деня" по БНТ1 и заяви, че не старите задължения, а тези от последната половин година теглят 26-кратните шампиони към дъното.
Запитан дали в клуба вече има повече от 100 хиляди лева, както обяви преди две седмици Сираков отговори: "Не. Сега ситуацията е още по-тежка. За НАП до момента вече няколко месеца се грижат единствено и само нашите привърженици, за което няма как да спрем да говорим и благодарим. Те поеха тази тежест върху себе си и до момента се справят чудесно. Ние имаме две различни задължения към НАП. Едното е споразумението, според което три години трябва да плащаме по около 143 хиляди лева (на месец). Тези задължения са поети от нашите привърженици. Другото е текущи задължения, които са набъбнали сериозни. Последните два дни имахме проблеми с НАП, но срещнахме разбиране. Би трябвало да се предоговорят тези задължения.

"Винаги съм казвал и няма да спра да го повтарям - при нас не са толкова решаващи и големи проблемите със старите задължения. Сигурни сме, че с тях във времето ще се справим. Големият воденичен камък са тези задължения, които са натрупани в последните 4-5 месеца.

Надяваме се, че ще се измъкнем, но ще бъде трудно. Тези задължения са 4-5 милиона лева. "В последните месеци нашите привърженици направиха нещо, което е без аналог в историята. Това ни задължава да изровим земята, но да се измъкнем. Още ни пречат всички обстоятелства около пандемията, ограниченията към привържениците да ходят на мачове, някои недалновидни закони, които се предложиха в Народното събрание. Всичко това спира за момента големите спонсори.

"Законът за хазарта" накара фирмите в тази сфера да се снишат и да се ослушват, а те са най-големите спонсори на спорта и конкретно футбола в България. "Всеки ден преговаряме с потенциални спонсори, но сме и близо, и далеч (от подпис). Един договор не става от днес за утре. Мога да кажа, че съм се срещал с потенциални спонсори неколкократно, но не сме на финалната права. Докато нямаме подписан договор, няма и да спекулираме. Срещам се с много фирми, защото Левски не се нуждае от един голям спонсор, а от десет малки".

Още от БГ Футбол

Виж всички