Майк Пери надви Мики Гал в мъжка битка

Майк Пери надви Мики Гал в мъжка битка

Майк Пери и Мики Гал се биха в подглавната битка на UFC on ESPN 12, което се провежда във Вегас. Битката между двамата беше в полусредна категория, а интересен факт беше този, че Майк нямаше треньори в своя ъгъл, а само новата му приятелка. В първия рунд изобилстваха размените на удари, в които Пери имаше предимство пред своя опонент. Гал вярваше, че ще има предимство на земята, но не такъв беше развоя на събитията.

След здравите размени Пери пренесе битката на земя, където опита събмишън, но не успя и до края на рунда вкара граунд енд паунд. Във втория рунд Пери отново продължи да се движи напред и да търси тежки удари. Гал опитва да пренесе битката на земя, но не успява. Пери от своя страна потърси клинч и свали Гал на земята. Мики опитва няколко захвата за предаване, но без успех. Майк вкарва граунд енд паунд, а Гал с нов опит за събмишън, но пак не успява.
Здрави размени на удари, а в края на рунда мощен десен от Пери и Гал е в нокдаун. Пери опитва да приключи боя, но Гал оцелява и край на рунда. В третия рунд Пери продължи да е по-добър, както в стойка, така и на земята. Майк доминираше в този последен рунд и битката стигна до решение, което беше единодушно в негова полза -  (29-28, 29-28, 29-28). С тази победа Пери прекъсва серия от 2 поредни загуби.
mma.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички