Диаманта спечели касапницата с Дан Хукър (видео)

Диаманта спечели касапницата с Дан Хукър (видео)

Дъстин Порие победи Дан Хукър в основната битка на UFC Vegas 4. Диаманта спечели с единодушно съдийско решение след 5 рунда, изпълнени с жестоки размени и няколко критични ситуации и за двамата. Във втория рунд Порие беше в сериозна опасност, но имаше късмет, че времето изтече. След това обаче Диаманта контролираше боя и записа 26-и успех в кариерата си.

Двубоят между двама от най-добрите състезатели в лека категория трябваше да се състои миналия месец, но беше отложен заради COVID-19. Порие не беше влизал в клетката от септември 2019 година, когато загуби със събмишън от шампиона Хабиб Нурмагомедов. Хукър пък имаше три поредни победи преди днешния сблъсък в Лас Вегас.

Зрелището по традиция беше предшествано от много закани, а самият мач не разочарова феновете на ММА, въпреки че в компелкса на UFC отново нямаше публика. Порие показа, че е безкрайно амбициран отново да стигне до мач за титлата, а Хукър затвърди статута си на един от най-опасните бойци в категорията.
Началото беше предпазливо и двамата се проучваха, но от средата на първия рунд започнаха да се засипват с мощни удари. Хукър не бягаше от размените. Той успя да вкара коляно в главата на Порие, но веднага получи кроше, което разкървави носа му.
Най-атрактивна беше втората част, преминала с жестоки серии от удари. Въпреки че дишаше затруднено, Хукър направи много силен рунд, в края на който можеше да приключи мача в своя полза, но сирената спаси Порие.
Американецът стана по-предпазлив и до края на срещата не се хвърляше сляпо напред, а изчакваше най-подходящия момент за атака. В средата на третия рунд Хукър направи първия тейкдаун, но си навлече неприятности, защото Порие контрира с опит за гилотина. Диаманта постепенно взе надмощие, а Хукър беше видимо изтощен.
Четвъртата част още повече наклони везните към Порие, който на свой ред свали съперника на земята. Хукър беше засипан от удари по главата, но оцеля. 
В края на мача новозеландецът едва се държеше на краката си, но търсеше всяка възможност да нарани противника. Порие пък проведе последната част тактически правилно, без излишни рискове.
Съдиите единодушно дадоха победата на американеца (48-47, 48-47, 48:46). Той пласира 192 значими попадения срещу 142 на Дан Хукър.
"Получи се тежък мач. Дан е корав съперник, но наговори много глупости преди двубоя. Само веднъж бях наранен сериозно, когато той ме нацели с коляното и ме вкара в оградата. Не помня дали беше в първия или втория рунд, но за миг ми спря тока и добре, че беше сирената. Аз пласирах някои хубави удари, но можех да съм и по-остър. Вероятно ще се бия пак до края на годината. Това беше най-дългата пауза в живота ми", сподели след победата Дъстин Порие.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти