Върба сравни България с Чехия и обяви целта пред Лудогорец

Върба сравни България с Чехия и обяви целта пред Лудогорец

Чешкият наставник на българския шампион Лудогорец - Павел Върба, призна, че се радва на работата, която отборът му върши след паузата заради пандемията от коронавирус. Специалистът акцентира, че „орлите” ще подходят отговорно към предстоящите си мачове, които остават от efbet Лига, но намекна, че повече играчи ще получат шанс за изява, след като отборът официализира своята девета титла на България.

Върба също така сравни нивото на футбол у нас с това в Чехия, като коментира, че Топ 6 отборите в efbet Лига имат място в челото на чешкото първенство, след като е видял играта, предоставяна от нашите клубове.
„Лудогорец винаги е имал най-високите амбиции. Водих отбор, който винаги досега е имал такива, щастлив съм, че постигнахме целите си. За нас първенството не свършва и имаме още четири мача да изиграем на добро ниво”, коментира Върба пред клубната телевизия.
„Ще се стараем да играем на ниво до края на сезона и отборът ще използва абсолютно всички футболисти. Ще играем за победа, но ще ги използваме и като подготвителни мачове. Не приятелски, тъй като ще даде възможност на футболисти, които не са имали толкова много участие, да излязат на терена. Разполагаме с равностойни футболисти и знам, че ще дадат всичко от себе си, когато играят. Качеството на отбора ще се докаже в следващите ни срещи”, акцентира чехът.
„Нашата работа като екип беше нарушена и паузата заради коронавируса пообърка нашите планове за първенството. Продължихме с резултатите през есента, печелихме точки, мачове и да преследваме целта си. Оценявам работата на всички, целият екип, играчите – имаме добра оценка, защото след тази дълга пауза, нарушения ритъм, то спечелихме важни мачове, които четири кръга преди края ни направиха шампион”, каза той.
„За тези шест месеца потвърдихме с работата си мястото на Лудогорец, което е през всички тези години за клуба. Мисля, че напълно ще мога да дам оценка за своята работа и на другите около мен, когато започнат мачовете за европейските турнири след два-три месеца. Доволен съм засега от всичко, начинът, по който функционира клуба, работата ми с играчите и ръководството и се надявам всичко да бъде наред и да постигнем целите си – особено в Европа, където е основната идея да се представим добре”, акцентира Върба.
„Мога да сравня българското първенство с чешкото. Първите шест отбора тук са добри отбори, с добри селекции. Мачовете винаги са много интересни, винаги са с неясен край и тези отбори имат място между първите няколко отбора в чешката лига, така че мисля, че българските Топ 6 имат сериозно качество”, завърши Върба.
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички