НКП на Левски против новия договор за ТВ правата, заплаши с противодействие

НКП на Левски против новия договор за ТВ правата, заплаши с противодействие

От Националния клуб на привържениците на Левски излязоха с открито писмо във връзка с подновяването на договора за телевизионните права в българския клубен футбол.

Публикуваме изявлението на феновете без редакторска намеса:

"С настоящата позиция, Националният клуб на привържениците на Левски изказва искреното си възмущение от новината за подновяването на договора за телевизионните права от страна на БФС.

Ние смятаме, че това деиствие е категорично компрометирано по няколко причини. Първо, намираме за изключително нагло едно временно ръководство на БФС, каквото е това в момента поради отложения избор на Изпълнителен комитет и Президент на Съюза, да взима толкова сериозни стратегически решения за период от цели пет години напред. Такова деиствие е неморално и нелегитимно. Заставаме на позицията, че единствено легитимно избран управленски орган би имал право на подобни решения и то САМО СЛЕД консултация и категорично съгласие от футболните клубове.

А такова съгласие очевидно няма. Новото ръководство на ПФК Левски в лицето на Наско Сираков, както и организираните привърженици на Левски, заявиха ясно и недвусмислено, че с оглед на битката ни за изчистване на нашия клуб от зависимости и превръщането му в печелившо и самоиздържащо се дружество, перото в бюджета от ТВ права трябва да бъде преразгледано. Това почива на безспорния факт, че Левски генерира в десетки пъти по-голям интерес от почти всички останали отбори взети заедно, а получава наравно с тях. Начинът, по които се формират дяловете за клубовете не просто ни ощетява – това е чиста кражба!

Няма как и да не отбележим очевадния конфликт на интереси – собственикът на ТВ правата е собственик на отборът, които е и наи-голям бенефициент от въпросните средства в текущата схема на разпределение на приходите! На всичкото отгоре е и член на Изпълкома на БФС... Тотално безумие! Разбираме, че на ръководителите на проекта наречен „Лудогорец“ не им харесва, че абсолютно никои в тази държава не се интересува от съществуването на отборчето им, но смятаме, че реваншисткият им последователен подход по обезкървяване на конкуренцията трябва да приключи.

Обръщаме се изключително сериозно както към ръководството на БФС, така и към ръководствата на футболните клубове, включително и това на ПФК Левски – това безумие трябва да спре!

Настояваме за преразглеждане на въпросния договор, както и за широка и прозрачна дискусия по темата. В противен случаи, ако това нелегитимно решение влезе в сила, то ние си запазваме правото за категорично противодеиствие срещу поредната несправедливост в родния футбол!"

 

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички