Ето 12 от 17-те съперника на Лудогорец на старта в ШЛ, съществува доста лош вариант

Ето 12 от 17-те съперника на Лудогорец на старта в ШЛ, съществува доста лош вариант

Шампионът на България - Лудогорец, ще стартира от първия предварителен кръг участието си в ШЛ през сезон 2020/21. Там, както и в следващия етап на надпреварата, разградчани ще са сред поставените отбори, тъй като коефициентът им е доста сериозен - 26.000.

Това, поне на хартия, би трябвало да им отреди по-приемлив противник. Припомняме, че победителите до плейофа на ШЛ ще се излъчват в един мач, а домакин ще е първият изтеглен тим.

Най-лошият възможен съперник на старта се очертава да е шведският шампион Юргорден. Съществува и по-тежък вариант с гостуване на румънския, израелския или полския шампион, според развитието на тези три първенства, но шансът за подобно стечение на обстоятелствата е минимален.

Ето 12 от 17-те възможни съперника за първия предварителен кръг в ШЛ:  

Непоставени: Юргорден (Швеция); Флора Талин (Естония); Динамо Брест (Беларус); ФК Рига (Латвия); Конас Куей (Уелс); ФК Европа (Гибралтар); Клаксвийк (Фарьорски острови); Рейкявик (Исландия); КуПС Куопио (Финландия); Флориана (Малта); шампионът на Черна гора; един от следните четири отбора: Линфийлд (Северна Ирландия), Тре Фиори (Сан Марино), шампионът на Косово, шампионът на Андора.

Според развитието на първенствата има шанс, макар и доста малък, потенциален съперник на Лудогорец още в този кръг да е шампионът на Румъния, Полша или Израел.

Още от БГ Футбол

Виж всички