Томаш за ЦСКА-София - Левски: За мен на терена имаше един отбор

Томаш за ЦСКА-София - Левски: За мен на терена имаше един отбор

Бившият наставник на Берое Александър Томаш бе гост в "Студио Дерби", където сподели гледната си точка за дербито между ЦСКА-София и Левски, завършило наравно 3:3. Според Томаш на терена в събота е имало един отбор - този на Милош Крушчич. Специалистът коментира и други актуални теми като налагането на млади футболисти и деветата титла на Лудогорец.

"Хубавото е, че се получи истинско дерби за феновете. За мен ЦСКА започна по-добре двете полувремена и се доказа, че във футбола най-важна е психиката. За мен ЦСКА е по-стойностният отбор с по-добрите футболисти. Можеха да затворят мача. Футболът е нелогична игра и трябва да се работи страшно много за психиката. През второто полувреме пак ЦСКА започна по-добре. Левски имаше 4 удара във вратата, от които влязоха 3 гола. За мен имаше един отбор, който имаше идея. Левски показа характер и успеваемост. Треньорството не е професия, а наука".
"Организационно всички са назад от Лудогорец. Футболно всички се опитват да се противопоставят, като рушат играта. Много малко се опитват да градят. Когато нещата са изравнени, индивидуалната класа може да реши даден мач. Лудогорец отстъпва игрово на това, което беше в годините. Трябва да се радваме на един такъв проект. Много хора казват, че са против Лудогорец, но според мен това е отбор, който се опитва да играе футбол. Никога не съм обръщал внимание на странични фактори. Берое в момента има всички шансове да се намеси там, където иска. Локо (Пд) също показват добри резултати. За мен това не е най-добрият начин на игра, но той е успешен. Показват израстване и че работят добре".
"Собственикът е този, който ще зададе това, което иска. Няма треньор, който да не иска да налага млади български футболисти. Много добре знаете какъв е проблемът. Наистина има отбори, които налагат само българи. За модела зависи от ръководителите. Треньорът се съобразява с насоката на клуба. Ако даден клуб иска да става шампион и да играе футбол, значи той трябва да работи за резултати. Трябва да побеждава всеки един мач. Ако ръководителите изберат този подход, това означава, че трябва да се налагат футболисти с опит. Какво правят в момента Пирин? Имат цел да влязат в А група. С футболистите, които привличат, се надяват това да се случи".
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички