Расисткият скандал в НАСКАР се оказа фалшива тревога

Расисткият скандал в НАСКАР се оказа фалшива тревога
Избухналият в неделя огромен расистки скандал в НАСКАР Къп Сериите се оказа фалшива тревога. До това заключение стигнаха следователите от ФБР. Припомняме, че в неделя по време на забавянето заради проливен дъжд на надпреварата на „Таладега“, в гаража на Бъба Уолъс бе открита въжена примка от бесило.

Самият Уолъс, който е единственият тъмнокож състезател в топ дивизията на НАСКАР, не е видял примката, но това деяние бе прието много сериозно от НАСКАР, които моментално започнаха разследване. В понеделник към разследването се присъединиха и федералните власти. Въпросното въже, заради което избухна скандалът, се оказа, че служи за затваряне на вратата на гаража, в който е бил позициониран екипът на Уолъс през уикенда. Въжето е било в този гараж най-малко от състезанието на същото трасе през октомври 2019 година. Това стана ясно, след като от Wood Brothers Racing представиха видео доказателство от въпросния уикенд, в който те са заемали въпросния гараж № 4.

„В понеделник 15 специални агенти на ФБР проведоха множество разпити относно ситуацията на „Таладега“. След внимателен анализ и оглед на доказателствата стигнахме до заключение, че няма извършено престъпление от омраза, с това обявяваме случая за приключен“, се казва в прессъобщението на ФБР.

НАСКАР от своя страна също пуснаха съобщение, в което благодарят на ФБР за бързата реакция. Същевременно НАСКАР заявиха, че при всеки следващ подобен инцидент ще реагират посъщия сценарий.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти