Фотофиниш определи победителя в НАСКАР Къп Сериите на овала в Таладега

Фотофиниш определи победителя в НАСКАР Къп Сериите на овала в Таладега

Пилотът на Team Penske триумфира след драматичен фотофиниш, в който победи Рики Стенхаус-младши (JTG Daugherty Racing) с по-малко от една гума разлика. Подиумът допълни Арик Алмирола (Stewart-Haas Racing), който завърши надпреварата с предницата напред след инцидент в последните метри. Състезанието, което бе отложено от неделя за понеделник заради проливен дъжд, предложи много зрелище още с падането на зеления флаг и формирането на отборни групи, типични за състезанията на „Дайтона“ и „Таладега“. А по време на церемониите преди старта на надпреварата, всички пилоти показаха съпричастност към Бъба Уоалъс, в чийто гараж бе намерена въжена примка от бесило в неделния ден.

 

Първият етап от състезанието бе спечелен от новобранеца Тайлър Редик (‎Richard Childress Racing), след като жълтият флаг бе показан шест обиколки преди края на частта заради дъжд в първите два завоя, което доведе и до спиране на надпреварата за близо час. Вторият сегмент бе завоюван от Стенхаус-младши, също с фотофиниш срещу Блейни, преди Блейни да триумфира във финалната, с което записа и своята първа победа за сезона. По този начин той си гарантира участие в Плейофите в края на годината.

 

Следващият старт от НАСКАР Къп Сериите е в събота на „Поконо Рейсуей“. „Сложният триъгълник“ ще предложи уникален уикенд с две надпревари от топ нивото на НАСКАР, втората от които ще е в неделния ден.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти