Марек започна подготовка с 16 футболисти

Марек започна подготовка с 16 футболисти

Марек започна подготовка за новия сезон в Югозападната Трета лига. В първата тренировка на отбора се включиха 16 футболисти, отсъстваха неколцина с разрешение на треньорския щаб, а до края на седмицата броят на играчите ще нарасне до 22-ма. Стана ясно, че със сигурност напуска младият вратар Константин Костадинов, който е пред подпис с новия член на Втора лига Миньор (Перник). На проби в Струмска слава е нападателят Николай Ганчев.

На излизане от тунела на стадион „Бончук“ домакинът Димитър Гущеров лисна кофа с вода за успех на тима на Марек, а състезателите изведе треньорът Светослав Георгиев. Присъстваха още президентът на клуба Цветан Видински и вицепрезидентът Васил Василев. От трибуните наблюдаваха десетина запалянковци. На игралното поле на „Бончук“ отец Кирил от отслужи водосвет за здраве и благоденствие на футболистите и треньорския щаб. В свой стил свещеникът поздрави играчите и им изнесе мотивационно слово. „Марек беше и ще бъде иконата на този град“, обърна се към дупнишките състезатели отец Кирил. Направи впечатление, че теренът на ст. „Бончук“ е в отлично състояние, след като „почивката“ по време на извънредното положение му се е отразила благоприятно.

Подготовката на отбора на Марек ще премине в домашни условия. Уредени са и 4 контролни срещи – с тимовете на Пирин (Рз), Кюстендил, Рилски спортист и Пирин (ГД). Дупничани ще изиграят общо 6 или 7 проверки по време на лятната подготовка.

Още от Трета лига

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти