Гледай на живо

Очаквайте в 17:00: Старт на инициативата "София - световна столица на спорта 2024"

ОФК Карнобат започна лятна подготовка

ОФК Карнобат започна лятна подготовка

След дълга принудителна пауза, наложена заради Ковид-19, футболистите на „Карнобат“ се събраха за старт на своята лятна подготовка.

В дебютното занятие участие взе група от 17 състезатели.

Сред тях не личаха нови имена, нямаше и напуснали, спрямо последното публично събитие на отбора (от 29-ти февруари), свързано с домакинската среща с „Родопа“ /Смолян/, когато карнобатлии победиха с 2:0, в двубой от 19-ти кръг на Югоизточна Трета лига.

Тренировъчният процес за възпитаниците на старши треньора Георги Калоянов ще протече изцяло на местна почва, а договорените контроли до момента с 4.

Първият спаринг е с „Несебър“ на 8-ми юли. Следва мач с „Нефтохимик“ /Бс/ на 11-ти. В програмата с летни контроли фигурира и среща с „Розова долина“ /Казанлък/ на 18-ти юли. Планиран е и двубой с „Черноморец 1919“ /Бс/ на 25-ти юли.

Със сигурност сред летните проверки на „Карнобат“ ще има още поне една контрола, която ще бъде уточнена в близките дни.

Както е известно, „Карнобат“ приключи в преждевременно спряното първенство (сезон 2019/20) на 16-то място, а ЗС на БФС реши изпадащи да няма. Също така бе взето решение групата да бъде увеличена на 20 отбора.

Част от Югоизточна Трета лига вече са отборите на „Спартак“ /Пд/, „Верея“ /Ст. Загора/ и АФК „Хасково“, които влизат от Областните групи.

ЗС на БФС вече информира, че новото първенство ще започне на 8/9 август, а до края на юни се приемат заявки за участие в новото първенство.

Още от Трета лига

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти