Тони Надал развенча мит, свързан с Рафа

Тони Надал развенча мит, свързан с Рафа

Чичото и дългогодишен, вече бивш, треньор на Рафаел Надал - Тони Надал, сподели, че племенникът му като дете е играел тенис само с две ръце - и бекхенд, и форхенд. Така той сложи край на мита, че Краля на клея първоначално е играел с дясна ръка, а Тони го е накарал да заиграе с лявата."Това е легенда. Би било хубаво да имах такива пророчески способности. Истината е, че Рафаел играеше форхенд и бекхенд с две ръце до около 10-годишна възраст. Когато започна да играе форхенд с една ръка, го направи с лявата. Така се получи. Удивително е, защото той по принцип е десничар", сподели Тони Надал, цитиран от TennisWorld.

39 Тони Надал даде открит урок на деца в зала "София"
Чичото на Рафа разказа и някои забавни истории от детството на носителя на 19 титли от "Големия шлем". "Казвал съм му, че съм спечелил 6 пъти Тур дьо Франс с мотоциклет. Когато гледахме репортажи от футболни мачове, аз се преструвах, че те са на живо и предсказвах какво ще се случи. Или пък му казвах, че съм невидим, като предварително се бях разбрал с другите да се държат така, сякаш не съм там.
Тони Надал: Рафаел може да играе още 3-4 години
Тони Надал: Рафаел може да играе още 3-4 години
Дълго време той ме мислеше за феномен. Сещам се за още една забавна история. Бяхме на турнир, където той играеше с по-големи от него момчета. И му казах, че ако започне да губи лошо, ще направя така, че да завали дъжд. И по време на мача му наистина започна да вали. По-късно той ме увери, че контролира мача и мога да спра дъжда", припомни си с усмивка някои случки от миналото Тони Надал.

Още от Тенис

Виж всички