Чичото на Рафа възнегодува срещу календара на ATP

Чичото на Рафа възнегодува срещу календара на ATP
Тони Надал с коментар за Adria Tour и Джокович
Тони Надал с коментар за Adria Tour и Джокович

Чичото и дългогодишен ментор на Рафаел Надал - Тони, изрази неволоството си от календара на ATP в сегашния му вид. Както е известно, заради пандемията от коронавирус много турнири бяха отменени, а други промениха датите на провеждането си. Така например "Ролан Гарос" бе преместен от края на май за края на септември (27.09-11.10) и ще бъде последният за 2020 година турнир от "Големия шлем". US Open запази оригиналните си дати (31.08-13.09), а мъжкият тур се подновява с турнира Citi Open във Вашингтон на 14 август.

Тони Надал развенча мит, свързан с Рафа
Тони Надал смята, че графикът на турнирите не е от полза за по-възрастните играчи като Рафаел Надал, Новак Джокович и Роджър Федерер, който така или иначе вече обяви, че заради проблеми с коляното няма да играе до края на годината.


"Разговарях с Рафа, той се двоуми на кои турнири да участва. Календарът е нереалистичен, особено за ветераните, които не могат да се състезават в толкова много поредни седмици. Мисля, че това, което ATP направи е малко грозно. Решението е тотално срещу играчи като Рафа и Новак. След всичко, което те са направили за тениса през годините, съм изненадан, че от ATP постъпиха така. Мисля, че е важно да повдигнем въпроса за календара, защото не е нормално да има такава концентрацията на толкова много турнири за толкова кратък период от време", сподели Тони Надал пред ESPN Deportes.

Още от Тенис

Виж всички