Пранди събира националите на двумесечен лагер в София

Пранди събира националите на двумесечен лагер в София

Мъжкият национален отбор на Българ ще се събере на лагер, въпреки че няма да има официални мачове през тази година. От Европейската конфедерация (CEV) решиха европейската квалификация да се проведе през януари в Израел и така отпадна възможността за турнир в България.

Старши треньорът Силвано Пранди и помощникът му Николай Желязков селектираха 17 състезатели, които ще тренират в София между 22 юни и 15 август. При събирането на отбора ще бъдат направени тестове за Covid-19 на всички играчи и служебни лица. Ако всички са отрицателни, още във вторник ще стартират заниманията. По програма през първите две седмици ще се наблегне само на физическата подготовка с фитнес и лека атлетика. Самият Пранди пристига в София на 5 юли и на следващия ден ще изведе тима на първа волейболна тренировка в зала "Христо Ботев”.

От състава отпадна Радослав Парапунов, който е и рожденик днес. Младият волейболист учи в университета в Хавай и поради специфичните изисквания за пътуване, свързани с пандемията от коронавирус, няма как да вземе участие в лагера на националите.

"Съжалявам, че бяха отложени всички мачове от ВЛН и европейските квалификации, но това е ситуацията в световен мащаб. Трябва да бъдем търпеливи и внимателни. За мен обаче е важно да проведем този лагер, който ще ни даде възможността да поставим основите за квалификацията през януари. Също така ще видя и някои играчи, които досега не са попадали в националния отбор”, коментира италианският специалист, който за трети път бе избран за наставник на мъжкия тим.

От щаба на тима ще опитат да организират приятелски срещи за първата седмица на август, но предвид несигурната обстановка около коронавируса по-конкретна информация може да има около средата на юли. При първа възможност ще бъде предвидена и открита тренировка за медиите.

Ето и съставът, който ще бъде събран за лагера:

Разпределители:
Георги Братоев
Георги Сеганов
Владимир Станков

Диагонали:
Цветан Соколов
Велизар Чернокожев

Посрещачи:
Тодор Скримов
Мартин Атанасов
Георги Петров
Аспарух Аспарухов
Гордан Люцканов

Центрове:
Алекс Грозданов
Светослав Гоцев
Красимир Георгиев
Илия Петков
Мартин Кръстев

Либера:
Петър Каракашев
Кристиян Петров

Още от Волейбол

Виж всички