Цецо Соколов: За мен тандемът Пранди - Ники Желязков ще бъде много успешен и много печеливш

Цецо Соколов: За мен тандемът Пранди - Ники Желязков ще бъде много успешен и много печеливш
Ганев: Ако Матей изяви желание да дойде да играе за националния отбор, винаги е добре дошъл
Ганев: Ако Матей изяви желание да дойде да играе за националния отбор, винаги е добре дошъл

Един от лидерите на националния ни волейболен отбор Цветан Соколов даде специално интервю за предаването "Арена Спорт" по БНТ, в което говори за избора на тандема Силвано Пранди - Николай Желязков, за връщането на Матей Казийски и за целите пред тима ни. Ето какво точно каза Цецо Соколов:
Цветан Соколов: Искам отново да играя на Олимпиада
"За мен бъдещето на България е много хубаво от гледна точка на това, че ще работим с един треньор, който има страшно много опит и постижения. Няма какво да говорим за Силвано, както и за Ники Желязков. Лично аз не мога да кажа нищо за него, защото не съм работил с него в националния отбор, нито в клубен. Много хора могат да говорят много, но той също има успехи - на Европейските игри той беше треньор и спечелихме сребърните медали. Така че неговата работа говори за н него, както и в Нефтохимик стана шампион. Можем много неща да говорим, но за мен този тандем ще бъде много успешен и много печеливш".
Цветан Соколов облече екип на Левски и каза: Слушайте треньорите (видео)
"Селекционерът на националния отбор да бъде българин е един плюс, най-малкото заради това, че комуникацията ще бъде по-различна. Към един чужденец се отнасяме по един начин, а към един български специалист по друг начин, така че се надявам това нещо да го изкореним и наистина да се вслушаме в съветите на българските специалисти, защото има много можещи".
Силвано Пранди и Николай Желязков ще водят националния отбор на България
"Разбира се, че бих призовал Матей да се върне. Той е един състезател, който може да реши страшно много ситуации, може да помогне страшно много на един отбор като България, а и на който и да е отбор. За мен лично Матей помага дори само с присъствието си вътре в отбора. Преди една година играх срещу него, когато бяхме в Италия, и мога да кажа, че няма разлика от това, което беше на 25 и сега на 35. Така че говорим само за някакви цифри, а не за спортно-технически качества".

"Целите са постижими, но те трябва да бъдат постигнат с правилната работа. И за мен това трябва да започне още от този лагер, още от началото трябва да излезем много концентрирани и всички да имаме една единствена цел и това е класиране".

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти