Грей Мейнард: Бойците на UFC са бедни и гладуват

Грей Мейнард: Бойците на UFC са бедни и гладуват

Бившият претендент за титлата в лека категория на UFC Грей Мейнард е поредния боец, който критикува организацията. В последните дни няколко бивши бойци на UFC възнегодуваха заради лошото отношение и малките заплати, които получавали. Недоволството към най-голямата ММА организация се увеличи, след като Джон Джоунс и Хорхе Масвидал пожелаха да ги освободят, защото не получават добри пари.

На всичкото отгоре Конър Макгрегър обяви, че се оттегля от ММА, защото UFC не му давали това, което иска. Сега и 41-годишния ветеран Мейнард, който прекара почти цялата си кариера в UFC има какво да каже по темата. Ето какво сподели Грей за UFC:

“Следя нещата, които се случват в последните години. Трудно е да говориш, когато имаш договор с тях. Свалям шапка на Масвидал и Джон Джоунс, които говорят. Има други бойци, които не са големи имена и просто трябва да се бият, за да си плащат сметките. Хората смятат, че трябва да си мълчим, но Масвидал и Джоунс говорят и това е добре. Бойците си плащат, за да са в UFC.

Тренировъчните лагери струват повече от 10-12 хиляди, които бойците получават. Трябва да имаме съюз на бойците. Дейна е добър оратор, но трябва да имаме хора, които да ни подкрепят. Уайт говори, че бокса не става и UFC правят най-добрите битки. Защо трябва да създаваш най-добрите битки и да караш бойците да са разорени и задължени да се бият?

Принуждават бойците да се бият, защото иначе гладуват. Това не ми звучи като спорт. Участвах в битка, която стана битка на годината, а получих само 26 000. Трябваше да напусна залата и да уволня треньорите, защото не изкарвах достатъчно пари.

Кариерата ми тръгна надолу, защото спря да ми пука. UFC никога няма да направят нещо, докато не се наложи. Те са гладни за пари и няма да се променят. Има хора, които се интересуват само от пари и UFC са такива.”

 

mma.bg

Още от Бойни спортове

Виж всички