Видал: Искам да се чувствам важен, човек трябва да мисли за кариерата си

Видал: Искам да се чувствам важен, човек трябва да мисли за кариерата си

Халфът на Барселона Артуро Видал заяви, че се чувства много добре в клуба, но подчерта, че може да го напусне, в случай че не изпълнява важна роля на “Камп Ноу”.

“Така, както тренирам, чувствам, че мога да продължа да бъда на най-високо ниво още три-четири години. Числата и GPS-ът го потвърждават. Остават два месеца, но искам да се чувствам важен. Ако ли не…, човек трябва да мисли за кариерата си. В Барселона се чувствам фантастично, семейството ми е щастливо и имам много добри съотборници.
Харесва ми да играя и да се чувствам важен. Не говоря за всички мачове, а за тези, които са решаващи, които помагат за спечелването на титли. Има футболисти, за които се говори много, такива с голям талант. Но мачовете, които имам предвид, са им по-трудни за игра, отколкото други. Там са замесени много чувства. На стадиона и на улицата хората ме кара да се чувствам много обичан. Харесва им, че давам всичко от себе си, въпреки че в пресата винаги се говори за ДНК-то на Барса.
Интер? С Антонио Конте имаме много добри взаимоотношения. Той знае, че аз съм победител и че може да ми вярва. Разбираш ли ме? Точно това искам тук. Хората да ни вярват. Остават ни два месеца и очаквам тази вяра. Сам съм градил цялата си кариера. Като резерва много трудно виждам бъдеще. Спечелил съм твърде много неща, за да бъда разменна монета. Много съм спокоен, не съм дете. Изминал съм път, за който малцина могат да разкажат. Не мога да обръщам внимание на пресата всеки път, щом се появи нещо за мен, иначе ще полудея.
По време на тази изолация ми хрумна идеята да стана треньор. Имах наставници от всички стилове и култури - Антонио Конте, Джосеп Гуардиола, Карло Анчелоти, Юп Хайнкес,… Вече няма повече стилове (смее се - б.р.). Някои много ме белязаха. Конте ми харесва. Гуардиола разбира много от футбол. Хайнкес и Анчелоти също заради начина, по който ръководеха отбора. С времето искам да събера най-доброто от всеки един и да направя моя собствена кариера. Прическата ми? Вдъхнових се от мач на Кристиан Циге с Германия. Видях лицето, гребена и агресивността му, заради които неговите съперници се страхуваха повече от нормалното. Така реших да добавя нещо повече към моята игра.”, сподели Видал в интервю за El Periodico.

Още от Футбол свят

Виж всички