Левски договори мораториум върху 7 млн. лева, в клубната каса има 100 000 (видео)

Левски договори мораториум върху 7 млн. лева, в клубната каса има 100 000 (видео)

Ръководството на Левски подписа важен договор, който касае бъдещето на клуба. Новината съобщи новият собственик на "синия" клуб Наско Сираков. Той обяви на първата си пресконференция като клубен шеф на "Герена", че задълженията на клуба са в размер на почти 24 милиона лева. Левски обаче е сключил петгодишно споразумение с "Главболгастрой" за мораториум върху 7 милиона лева, които клубът дължи.

28 Наско Сираков разкрива бъдещето на Левски
"Главболгарстрой прекратява делото срещу Левски. Подписахме петгодишно споразумение, че в следващите пет години тези пари няма да бъдат търсени. Става въпрос за около 7 милиона лева. Имаме и 7 милиона към Националната лотария и Нове Холдинг, но те са с падеж към 2023 година. Така че положението към днешна дата не е чак толкова лошо. Тежест на клуба са текущите разходи", разкри Сираков.
28 Наско Сираков разкрива бъдещето на Левски
Той поясни, че до 2 май Левски дължи 1.8 милиона лева за заплати на служители и футболисти. Клубът има да дава и 600 000 лева на различни клубове по трансфери. "В момента в клубната каса на Левски има 100 000 лева", добави бившият нападател. Той благодари на феновете за помощта с даренията и призна, че без споразумението с НАП проблемите на клуба са щели да бъдат много големи.
Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички