Ник Кирьос: Треньор? Това е загуба на пари

Ник Кирьос: Треньор? Това е загуба на пари
Мъри и подпийналият Кирьос със забавен видео чат (видео)
Мъри и подпийналият Кирьос със забавен видео чат (видео)

Един от най-нестандартните играчи в ATP тура Ник Кирьос няма намерение да си назначава треньор. Австралиецът изрази мнение, че заплатите на треньорите в тениса са прекалено високи и сподели, че е "твърде късно" за него да променя навиците си, свързани със спорта, който е и негова професия. 

Кирьос победил Надал след нощ на купонясване
"Лично аз мисля, че наемането на треньор е малко излишна загуба на пари, защото смятам, че им се плаща твърде много", сподели в откровен разговор с приятеля си Елиът Лони (известен с това, че обича да имитира тенис звездите - б.р.) по време на 45-минутен подкаст Кирьос.

Рускиня призна за раздяла с Кирьос
"Лично аз нямам за цел да печеля титли от "Големия шлем". Искам нещата да се случват по моя начин, да се забавлявам и просто да играя. Така че за мен е безсмислено да си взимам треньор, защото не искам да му губя времето. Просто не мисля, че един треньор е готов да мине през това - би било кошмар. Мисля, че е твърде късно да си взимам треньор, предвид това къде се намирам в кариерата ми. Вече съм си установил мой си начин, по който да стават нещата и просто не обичам да се вслушвам в съвети", допълни Кирьос.

Ник Кирьос спял с фенки всяка седмица
25-годишният австралиец е достигал до 13-ото място в световната ранглиста и до 2 четвъртфинала в турнирите от "Големия шлем", като има победи над всеки един от т. нар. Голямо трио - Роджър Федерер, Рафаел надал и Новак Джокович. Срещу действащия №1 в света Джокович австралиецът дори няма поражение (2-0 победи), но въпреки това Кирьос, който не е известен с това, че се раздава на тренировките, се съмнява, че някога ще може да спечели турнир от "Шлем"-а.


"Не вярвам, че тялото ми ще издържи седем мача на турнир от "Големия шлем", при положение, че е възможно всяка среща да продължи 3 или 4 часа", каза Кирьос. Той обаче не смята това за проблем, защото за него е важно да може да пийне бира след играта. Според 40-ия в ранглистата на ATP тенисист отношението на хората към спорта е твърде сериозно. 

Още от Тенис

Виж всички