Матс Виландер: Мъри е най-добрият в света

Матс Виландер: Мъри е най-добрият в света

Бившият лидер в световната ранглиста и носител на седем титли от Големия шлем Матс Виландер много добре знае какво е нужно на един тенисист, за да е на върха. Новак Джокович може и да е номер 1 в света в момента, но според Виландер Анди Мъри е най-добрият.

"Не съм сигурен дали Анди някога ще успее да стане номер 1 в света, но не мисля, че това е най-важното за него. Спечелването на "Уимбълдън" или пък на олимпийските игри два пъти е далеч по-значимо. По-важни са титлите от Шлема, а не първото място в ранглистата. Може би медиите и зрителите отдават повече значение на световната ранглиста, но самите тенисисти не измерват нещата по същия начин. Уважавам Мъри заради начина, по който се справя и мисля, че той може да спечели още пет или шест титли от Шлема. Когато Анди е в настроение, когато е развълнуван със случващото се, той е най-добрият в света", коментира 49-годишният швед.

Виландер сподели и каква според него е разликата между Мъри, Федерер, Надал и Джокович. "Много е важно Анди да иска нещо да се случи, психологически да се намира в добро състояние. Характерното за Федерер е неговото майсторство, за Надал - страстта, с която се бори за всяка точка, а при Джокович - начинът, по който нанася ударите. Мъри не ги превъзхожда по отношение на умения или талант, но той притежава всичко това, има целия пакет. Несъмнено това е най-големият му коз", обясни Виландер, който в последните години се изявява като анализатор в "Евроспорт".

Гледайте всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички