ЦСКА направи първа стъпка към излизане на фондовата борса

ЦСКА направи първа стъпка към излизане на фондовата борса

Шефовете на ЦСКА предприеха първата стъпка към излизането на акциите на клуба на българската фондова борса. Днес на сайта на клуба се появи информация, че ръководството на 31-кратните шампиони е избрало фирмата "Авал ИН" АД, която да извърши правната и финансова подготовка за листването на акциите на клуба на борсата. Фирмата е била избрана от ръководителите на ЦСКА в конкуренцията на общо седем посредника, които са изразили желание да извършат тази дейност. "Авал ИН" АД е регистрирана през 1994 година и се занимава с продажбата на акции на БФБ.

Ето какво публикуваха босовете на ЦСКА в сайта на клуба:

Информация

относно избор на фирма - инвестиционен посредник за

публично предлагане на акциите на ПФК ЦСКА

През юли 2013г., новите ръководни органи на ПФК ЦСКА ЕАД започнаха подготовка на нова стратегия за развитието на клуба. На пресконференцията на 16.07.2013 г. бе обявено, че клубът ще стане публично акционерно дружество, а феновете и техните клубове да могат да закупят акции и да се възползват от предимствата, които дава публичния статут на една компания.

В тази връзка, 7 инвестиционни посредника изявиха желание за консултиране по увеличение на капитала чрез първично публично предлагане на акции (IPO).

След проведените срещи бе избран инвестиционният посредник „АВАЛ ИН” АД, който да извърши правните и фактически действия, свързани с листването на ПФК ЦСКА ЕАД на Българска фондова борса-София АД. 

„АВАЛ ИН” АД е един от първите лицензирани инвестиционни посредници в България с трайно 18г. присъствие на финансовия пазар и тясна специализация в областта на инвестиционното банкиране и консултиране – първични публични предлагания (IPO), вторични емисии, приватизационни сделки на фондовата борса и др. Инвестиционният посредник администрира първата в България корпоративна емисия конвертируеми облигации. Екипът се състои от висококвалифицирани и утвърдени експерти с дългогодишен професионален опит на капиталовия пазар.

За нуждите на медиите
София
24.7.2013 г.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти