Двама младоци на проби в ЦСКА

Двама младоци на проби в ЦСКА

Младите полузащитници Маргарит Георгиев и Валери Кулинов се присъединиха към ЦСКА вчера. Двамата дойдоха на проби на "Армията" и в следващите дни техните качества ще бъдат преце­нявани от старши треньо­ра Стойчо Младенов. Лю­бопитно е, че халфовете пристигнаха от чужбина.

Маргарит Георгиев е 19-годишен талант, който става първият българин, учил в специализираната футболна академия Brooke House College, намираща се край Лестър, Англия. Геор­гиев е и първият човек от страната, който спечелва стопроцентова стипендия в училището. За първи път роденият в Габрово та­лант впечатлява със свои­те изяви в "Жилет" селекци­ята на Христо Стоичков през 2007 г. Георгиев прекарва 5 години в британската академия, ка­то изминалата бе негова последна. Там е учил и един от настоящите футболис­ти на ЦСКА - халфът Петър Витанов, който преди ня­колко дни подписа триго­дишен договор с клуба.

Освен Маргарит Георги­ев вчера на "Армията" пристигна и Валери Кули­нов. 190-сантиметровият халф е син на плеймейкъра от близкото мина­ло със същото име. Малки­ят Кулинов е роден на 16 ноември 1990 г. и за послед­но е играл в третодивизионния австрийски тим Санкт Панталеон. Той е бивш футболист на Дунав Русе, с чиято фланелка има общо 7 мача в Б група през сезоните 2008/09 и 2009/10.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти