Болт: Искам да доминирам до края на кариерата си

Болт: Искам да доминирам до края на кариерата си

Най-бързият мъж на планетата Юсейн Болт иска да доминира над съперниците си най-малко до Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година. Носителят на шест златни олимпийски медала в спринта, който ще участва на турнира от Диамантената лига в Париж тази събота, изглежда възвръща формата и мотивацията си, след като беше победен от Джъстин Гатлин на 100 м на Диамантената лига в Рим на 6 юни. Болт постигна победа на 200 м на Диамантената лига в Осло и триумфира на националните квалификации на Ямайка на 100 м с 9,94 сек.

"Искам да продължа да доминирам до следващата Олимпиада. Трябва работя здраво, да тренирам здраво и да остана съсредоточен. Спечелил съм всичко до момента, но сега е е времето да покажа, че мога да бъда доминиращ спринтьор. Искам да доминирам до края на кариерата си", сподели ямаецът.

На Диамантената лига в Париж в събота Болт ще бяга 200 м. Там той ще се изправи срещу сънародниците си Уорън Уейр и Никел Ашмийд, както и срещу европейския шампион на 200 м от Барселона 2010 Кристоф Льометр (Франция).

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти