Абате с извадено рамо, Монтоливо с травма на главата

Абате с извадено рамо, Монтоливо с травма на главата

Защитникът на Италия Иняцио Абате е с извадено рамо, а халфът Рикардо Монтоливо има сътресение на главата след мача с Бразилия (2:4) за Купата на конфедерациите. И двамата се наложи да напуснат принудително терена още в първите 30 минути на двубоя. За Абате това със сигурност бе и последния мач в надпреварата, тъй като няма да може да се възстанови достатъчно бързо.

"Рамото на Абате бе наместено веднага след като той излезе от терена и вече се чувства по-добре. Той обаче със сигурност няма да може да играе в следващите мачове в турнира. Относно Монтоливо, не искам да плаша никого, просто искахме да бъдем сигурни, че няма по-сериозни проблеми", заяви доктор Енрико Кастелачи.

Снощният двубой пропусна пък халфът Андреа Пирло заради проблем с прасеца, като лекарите продължават да се опитват да го вдигнат на крака за предстоящия сблъсък от полуфинала.

"Продължаваме с терапията и се надяваме да се оправи скоро. Знаем, че той ще ни бъде много нужен, тъй като разполагаме с малко играчи, а и се нуждаем от неговия характер на терена", допълни доктор Кастелачи.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти