Специалния към феновете на Челси: Аз съм един от вас (видео)

Специалния към феновете на Челси: Аз съм един от вас (видео)

Жозе Моуриньо се завърна в Челси с репликата: "Аз съм един от вас". Португалецът подписа днес четиригодишен договор с лондончани, след което даде изявление пред клубната телевизия, в което подчерта, че двете му големи страсти във футбола са Челси и Интер, игнорирайки от този контекст другите два клуба, с които постигна големи успехи - Порто и Реал Мадрид.

"Посланието е същото, каквото беше и през 2004-а, но сега мога да кажа: "Аз съм един от вас"! Това е разликата. Никога не съм крил, че имам две големи страсти във футбола - Интер и Челси, като Челси е нещо много важно за мен. Бе много, много трудно да играя срещу този клуб. Това ми се случи два пъти, което не е толкова лошо", сподели Моуриньо.

"Решението бе много лесно. Срещнах се със собственика и след няколко прости въпроса, зададени в рамките на пет минути, решението бе взето. Аз го попитах дали иска да се върна, той ме попита същото и след няколко минути всичко бе ясно. Много съм щастлив. Нямам нужда от никаква почивка. Съжалявам, че няма да започнем още утре с тренировките.

Когато напуснах преди няколко години, бе много трудно за мен, защото обичах това място, имах много силна връзка с клуба. Не беше лесно за нито една от двете страни. Когато направим трезв анализ обаче и оставим емоциите настрана, мисля, че всичко се разви по фантастичен начин. Постигнах това, което целях в кариерата си, докато Челси също спечели много важни трофеи. Сега отново сме заедно и това е страхотен момент и за двете страни. Готови сме да се обвържем отново, да бъдем щастливи и да постигаме нови успехи", добави Специалния.

Още от Футбол свят

Виж всички