Лауда доволен от решението на Пирели

Лауда доволен от решението на Пирели

Ники Лауда не скри задоволството си от решението на Пирели за промяна на гумите за Гран при на Канада. От този ход на италианския доставчик на гуми във Формула 1 изключително недоволни са отборите на Лотус, тима, най-добре работещ с настоящите сликове, и Ферари.
Лауда заема висок пост в отбора на Мерцедес, които заедно с шампионите от Ред Бул упражниха най-мощен натиск върху Пирели за промените.

"Ясно е, че Пирели се поставиха в много тежка ситуация. Напрежението не бе само отвън, а и от самите тях, защото тези сликове просто са лоша реклама за марката в световен мащаб. Радвам се, че решиха да върнат нормалния ритъм в състезанията. Казвам го като неутрален наблюдател, а не като шеф в Мерцедес. Сега просто няма директна битка между пилотите на пистата. Всеки се надява да успее да се появи в точния момент в прозореца от няколко обиколки, при който е по-бърз от всички останали, и после следва едно мъчително за нашия спорт пазене на гуми", заяви Лауда. "Надявам се промените, които ще внесат преди Гран при на Канада, да се твърде драстични. В този момент никой не може да знае как ще се промени представянето на болидите, защото никой не познава бъдещите гуми".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

 

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти