Гледай на живо

Левски излиза срещу Пирин с мисъл за реванша с Хамрун - на живо от "Герена" със състава на "сините"

Ред Бул подкрепя Пирели за новите гуми

Ред Бул подкрепя Пирели за новите гуми

Преди няколко дни Пирели обявиха, че ще променят гумите за ГП на Канада. Италианците получиха много оплаквания от отборите, повечето от които се наложи да влизат в бокса за 4 спирания само за да могат да завършат състезателната дистанция в Барселона от 66 обиколки.

Ред Бул бяха един от отборите, които най-остро критикуваха Пирели. Собственикът на отбора Дитер Матешиц определи сегашната Формула 1 като игра за съхранение на гумите, което няма нищо общо със състезанията на писта. Някои се притесняват, че по-издръжливи гуми ще доведат до доминация на Ред Бул и безпроблемна четвърта световна титла за Себастиан Фетел. Кристиан Хорнер смята, че новите гуми няма да дадат такова предимство на отбора му и са нужни на спорта.

"Невъзможно е да се предвиди. Това е предизвикателството на Формула 1. На Ейдриан Нюи му се налага в последните няколко години да се справя с постоянните промени и той го прави добре, но така е за всички. Спечелихме две от петте състезания и сме в добра позиция в шампионата, но всичко опира до гумите в момента, няма същинско състезание на пистата. Промяната е в интерес на Пирели. Те са достатъчно голяма компания и разбират, че има проблем. Ще бъде в интерес на спорта спрямо предишните няколко състезания", каза Хорнер.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти