51 години след триумфа срещу Реал Мадрид, легендата Еузебио отново води Бенфика в Амстердам

51 години след триумфа срещу Реал Мадрид, легендата Еузебио отново води Бенфика в Амстердам

Вечната легенда на португалския футбол Еузебио пристигна с отбора на Бенфика днес 51 години след последната спечелена Купа на европейските шампиони от "орлите". Той е начело на делегацията за утрешния финал на Лига Европа срещу Челси. Еузебио вкара два гола за успеха на Бенфика с 5:3 над Реал Мадрид на финала за КЕШ през 1962 година, който се е играл също в Амстердам. Другите три попадения за Бенфика вкарват Жозе Агуаш, Домисиано Кавем и Марио Колуна. Унгарската легенда Ференц Пушкашбележи хеттрик за Реал, който обаче е недостатъчен.

Както е известно, роденият в Мозамбик голмайстор пътува винаги с Бенфика като жив символ на клуба. Сега присъствието му трябва да донесе късмет и Бенфика да прекъсне серията от шест загубени финала в европейските клубни турнири.

"Наистина, аз съм гледал този мач в нашия клубен ресторант, където често пускат великите мачове на Бенфика. Всички ние сме амбицирани да върнем отново европейската слава на клуба, заяви защитникът Луизао, попитан за този момент от журналистите.

Още от Футбол свят

Виж всички