Рамиреш: Бенфика заслужава уважение

Рамиреш: Бенфика заслужава уважение

Бразилският полузащитник на Челси Рамиреш заяви, че на лондончани няма да им бъде лесно в утрешния финал на турнира Лига Европа с Бенфика. Бразилецът е бивш играч на португалския тим и добре познава обстановката при "орлите".

"Обичам Бенфика, но на терена съм играч на Челси и не искам да мисля за тях или нещо друго, каза бразилецът. Преди мача може да си побърборим, да се пошегуваме, да им пожелая успех, макар че те са противници. Но започне ли срещата, ще мисля само за победа. В този финал ще направя всичко, което мога, за да победи Челси. Не е важно кой е моят съперник. Разбира се, там имам приятели - Луизао, Макси Перейра, Оскар Кардосо и Пабло Аймар.

Те са много добри играчи и и отличен отбор, организиран и опитен. Не се съмнявам в това. В такъв мач трябва да следим всичките 11 играчи. Ако се концентрираме върху един играч, може да имаме неприятности, другите могат да направят нещо неочаквано и да се окажем в сложна ситуация. Нито един футболист не може сам да спечели нещо, всичко решава отборът. Ние може да ги уважаваме, те заслужават уважение".

Още от Футбол свят

Виж всички