ATP: Григор Димитров ли е следващата голяма звезда в тениса? (видео)

ATP: Григор Димитров ли е следващата голяма звезда в тениса? (видео)

Официалният сайт на АТР представя първата ракета на България Григор Димитров в шестия епизод от поредицата "Uncovered Young Guns", която следи бъдещите звезди на мъжкия тенис. В 5-минутното видео много легенди на тениса не пестят суперлативите си за хасковлията, а всеобщото мнение е, че пред него има наистина бляскаво бъдеще.

"Димитров вече осъзнава какъв потенциал има, а той е огромен. Показва невероятни умения на корта, а напоследък започна да наваксва и по отношение на тялото и ума, което е хубаво", казва Джим Къриър.

"Григор притежава всички възможни удари, които са в учебниците, няма съмнение в това. Всички смятат, че той е бъдещият номер едно в света", е мнението на тенис коментатора Джейсън Гудъл.

"Той със сигурност е бъдещ носител на титла от Големия шлем. Има всички качества. Вижте играта му, вижте физическите му данни", добавя бившият треньор на хасковлията Патрик Муратоглу.

"Това е най-голямата звезда под 25 години в мъжкия тенис", смята популярният журналист Джон Уъртхайм.

"През целия ми живот за мен не е имало нищо друго, освен тениса. Баща ми е мой треньор откакто започнах да играя. Спортът е в гените ми, казва Димитров. - Наистина съм агресивен играч. Винаги съм искал да съм такъв, защото по този начин трупам увереност на корта. Независимо срещу кого се изправям, аз се старая да показвам моята си игра".

"Григор има всички качества и умения да влезе в топ 10, дори в топ 5", коментира бившият номер 4 в света Гай Форнет.

Пийт Сампрас, Роджър Федерер и Андре Агаси са идолите на Димитров. "Никога не съм се опитвал да ги копирам, но съм наблюдавал играта им - Пийт с неговия сервис, Андре с ретура му, Роджър и невероятното му движение по корта", казва още Гришо.

От няколко месеца Димитров има нов треньор в лицето на Роджър Рашийд, а всеобщото мнение е, че той ще може да помогне много на българина. "С наемането на Рашийд той изпрати съобщение до всички. То означава, че вече е готов", смята Матс Виландер.

"Мисля, че Роджър Рашийд може да му помогне много да усъвършенства сервиса си, да бъде по-агресивен. Според мен двамата ще бъдат един много добър тим и ще постигнат успехи тази година, защото Григор е талантлив", заявява бившият номер две в света Горан Иванишевич.

"Той трябва да е търпелив, да продължава да развива тялото, ума и играта си. Притежава необходимите инструмени, но е важно да се научи да ги използва правилно. Ще му отнеме известно време, но със сигурност един ден ще има успех", казва самият Роджър Рашийд.

Колкото и труден да е пътят, Григор Димитров е готов да се изправи срещу предизвикателството. "Винаги, преди всеки мач, има притеснение, имам пеперуди в стомаха. Никога не е лесно. Всеки е различен и се мотивира от различни неща. Опитвам се да намеря правилния път", споделя първата ни ракета.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти