Марчело Абонданца: Имаме голям шанс, научихме уроците от лятото

Марчело Абонданца: Имаме голям шанс, научихме уроците от лятото

Вяра в шансовете на женския ни национален тим по волейбол да се класира на Световното първенство изрази старши треньорът Марчело Абонданца. Квалификациите стартират утре, 3 януари, като България ще срещне последователно Словакия, Чехия и Беларус в Арена Самоков. Първият мач на националките е утре срещу Словакия от 17.30 часа.

„За Новата година си пожелах класиране на Световното първенство. Това е нашата голяма цел и би било чудесен подарък за мен и за България. Със сигурност няма да е лесно, защото ще срещнем три силни отбора. Няма да е лесно със сигурност, но ние искаме да го направим и ще опитаме всичко възможно, за да постигнем целта си”, заяви пред Гонг Марчело Абонданца.

- Първо ще се изправим срещу Словакия. Кой ще е основният ни съперник, ако има такъв и готови ли сте за първия двубой?

- Да, готови сме. Разбира се, не в перфектно състояние, защото нямахме много време за работа, а някои момичета пристигнаха с физически проблеми. Сега най-важното е не невероятния волейбол, а да сме концентрирани във всеки един мач и да се опитаме да направим най-доброто в това състояние. Трябва да играем с по-малко грешки, с много голямо внимание и агресия. Словакия със сигурност е добър тим, дори само заради факта, че играе на този турнир. Да, може би не е на същото ниво като Чехия например, но тук всеки мач ще е труден. Няма да е лесно и защото е първи мач, но мисля, че отборът е готов за утрешния двубой.

- Какви са шансовете на България според Вас?

- Мисля, че имаме голям шанс да спечелим тази квалификация. Както казах, няма да е лесно, защото само един отбор се класира. Много е важно да сме отдадени във всеки мач. Миналото лято беше добър урок за нас да разберем колко е важно да се играе силно във всички мачове. Мисля, че момичетата разбраха този урок и ще внимават във всеки мач. Сега очакваме последната тренировка, за да решим каква ще е групата за първия мач. Но някои момичета имат някои проблеми и може би ще е важно да можем да използваме целия състав.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти