Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Гледай на живо

Турнир на талантите U14: Зона Велико Търново - Зона София

Еми Николова: Времето е малко, но се справяме добре

Еми Николова: Времето е малко, но се справяме добре

Пред женския национален отбор на България задачата е ясна - класиране за Световното първенство в Италия. Съперниците са Беларус, Словакия и Чехия, като мачовете ще се играят в Арена Самоков от 3 до 5 януари. Една от основните нападателки в тима на Марчело Абонданца без съмнение е Емилия Николова, която играе на позицията диагонал на разпределителя. След първата контрола на България с Франция Еми Николова даде интервю за BGvolleyball.com.

- Хубава победа в първата контрола срещу Франция, какви са усещанията в тима?
- За усещания е рано да се говори, все пак сме само от една седмица заедно и всички сме свикнали да играем по различни начини в клубните ни отбори. Една седмица при всички положения не е достатъчна за сработка, но според мен добре се справяме. С втората контрола с Франция, която ни предстои и след това с дните за тренировки мисля, че ще се подготвим, за да направим една добра квалификация.

- Чехия ли е основният ни съперник в тази квалификационна група?
- Според мен - да. Готвим се да играем и срещу тях, като ние ги познаваме отлично, както и те нас. Няма с какво да ни изненадат и мисля, че имаме силите, за да се справим с тях.

- Ще помогне ли фактора домакинство?
- Със сигурност. Имаме домакинството, за да разполагаме с подкрепата на нашите фенове, които ме изненадват много приятно. Въпреки че в момента са празнични дни и въпреки студеното време и мъглите те намериха начин да дойдат до Самоков, за да ни гледат срещу Франция. И съм убедена, че и във втория мач срещу Франция ще го направят, така както и по време на решителните мачове от квалификациите.

- Странно ли е да сте на лагер по време на коледните и новогодишни празници?
- Странно е, защото отдавна не сме се събирали по Коледа. Все пак треньорът ни остави един ден, за да се видим със семействата си и да поотпуснем малко от напрежението, което е в следствие на многото мачове досега през сезона. По принцип като спортисти сме свикнали в празнични и рождени дни да сме ангажирани с тренировки и мачове.

- Следите ли как се представя клубният ви отбор - италианския Имоко Волей (Конеляно), във ваше отсъствие?
- Задължително, като успях да гледам целия им последен мач. За съжаление нямах възможност да сторя това за предпоследния при гостуването в Пиаченца, защото имахме тренировка с националния отбор. Хареса ми, че в последния кръг моите съотборнички успяха да спечелят и им благодаря, че показаха страхотен колектив въпреки моето отсъствие. Поздравявам ги, като и аз скоро се връщам.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички