ЦСКА официално е спасен, обяви Сашо Томов (видео)

ЦСКА официално е спасен, обяви Сашо Томов (видео)

Идеологът на "червената" идея Александър Томов е заклет оптимист за бъдещето на ЦСКА. Той обяви, че клубът официално е спасен. В неговите планове "армейците" ще се развиват и ще постигнат много успехи. "2013-а година беше годината на спасението. Това беше година на преход, но и година на възход", започна политикът по време на коледното тържество на ЦСКА.

"На 10 юли тази година ние имахме няколко състезатели, но нямахме отбор. Нямаше подготовка, нямаше лагери. Днес отборът е в състояние да се бори за първите места в класирането. Мисля, че самият факт, че задълженията са намалени само за няколко месеца наполовина, показва възход. Управлението на дълга, отношението към кредиторите - всичко това показва едно друго управление, продължи Томов. - Не само ще издържим, но и очаквам да имаме сериозен финансов възход в най-скоро време. Очаквам да имаме и нов генерален спонсор. Работим много силно в тази насока. И най-важното е ЦСКА да стигне до това състояние, в която заслужава да бъде. Остават ни няколко месеца. Най-важното, което искам да кажа и вече имам право, е, че ЦСКА вече е акционерно дружество. По този начин ЦСКА ще трябва да се превърне в клуб на своите фенове. Това не е правено не само в България, но и в цяла Източна Европа. Трудно е, но аз смятам, че десетки хиляди наши феновете ще закупят акции и поетапно това ще стане клуб на своите фенове, както е Барселона, както са германските клубове, както е Арсенал, т.е. ние следваме този опит. Кога ще стане това - зависи от Комисията за финансов надзор. Утре официално цялата документация влиза в тази комисия. Това е безпрецедентно, защото означава, че клубът разследван до детайл - т.е. имаме пълна прозрачност на финансите, на приходи, разходи и дълг. Имаме много открити въпроси с бившите собственици, които се опитаха да пратят клуба във "В" група и да го фалират. Но това е мина и днес мога да кажа, че клубът е спасен, без съмнение".

Томов се надява към края на февруари или най-късно в началото на март да се пристъпи към продажбата на акции на ЦСКА.

След това той отново се върна към вчерашната загуба от Левски за Купата на България, като заяви, че съставът на Стойчо Младенов е бил с класа на съперника си и го е надиграл и в двете срещи. Лупи обърна внимание и на съдиите, като смята, че те трябва да коригират прецизността си.

"Клубът вече е стъпил на здрава основа и внимателно планираме всичко. Треньорите, футболистите и служителите са си получили заплатите и коледните бонуси. Бившите собственици не бяха плащали на хората в продължение на 8 месеца и това при положение, че те са много по-богати от мен и останалите ръководители на клуба", завърши Томов.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички