Александър Томов: Преговорите с новия спонсор са на финалната права

Александър Томов: Преговорите с новия спонсор са на финалната права

Идеологът на ЦСКА Александър Томов заяви, че дълговете на ЦСКА са стопени наполовина от лятото до декември. Той бе категоричен, че очаква след продажбата на предвидените акции, клубът да изплати окончателно задълженията си. "Към края на май 2013 година официалните задължения на ЦСКА са били около 35 милиона лева, към октомври 2013 са 18 милиона, а към декември - около 15 милиона. Около 2 милиона лева задължения са покрити от сегашните акционери, а други осем милиона са обезпечени с неспортни имоти на ЦСКА. Трябва да благодаря на всички кредитори, сред които и много бивши футболисти на ЦСКА, които проявиха разбиране и с поведението си намалиха или разсрочиха своите вземания. След продажбата на по-голямата част от предвидените 3 милиона акции, очаквам по-голямата част от дълговете да бъдат окончателно изплатени", сподели Томов в интервю за "Тема Спорт".

Томов призна, че клубът е близо до финализирането на преговорите за нов генерален спонсор. Той сподели също, че минималната сума, която се иска от новия спонсор е 1 милион евро.

"Мога да кажа, че сме на финалната права в преговорите за нов генерален спонсор на клуба. Минималната сума, която се иска от новия спонсор, е един милион евро годишно, като в тази сума не влизат премиите, които спонсорът може да добави за всички спортни постижения на отбора", коментира Томов.

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички