Агент създава смут - Меси си тръгвал от Барса лятото

Агент създава смут - Меси си тръгвал от Барса лятото

Интересни думи бяха произнесени вчера в испанския тв ефир, след като футболният мениджър и журналист Франсоа Гаярдо убедено, заяви, че Лионел Меси ще напусне Барселона в края на сезона. "Меси си тръгва следващото лято от Барселона. От месец връзката между съветниците на Меси и Барса е нулева. Играчът се чувства предаден и е решил да си тръгне. Вече Меси има устно споразумение с друг отбор. Февруари или март вече ще подготвя своя трансфер", сподели Гаярдо пред "Пунто Пелота".
 


"В края на месец септември, преди два месеца, един футболист "асулграна" и неговите съветници се срещнали с представители на Барса. Футболистът искал преразглеждане на неговия договор и каталунският клуб му обещал такова. Дали си дума. Месец по-късно обаче от клуба се свързали с другата страна и обяснили, че претенциите не могат да бъдат изпълнени", обясни ситуацията футболният импресарио.

"Решението е взето. Лео Меси си тръгва в края на сезона. Ще отиде в много близка до нашата страна. (…) Със сигурност в новия си клуб ще печели повече от 18 милиона. Това е истинска лудост, която Барса не може да си позволи", сподели Гаярдо, според когото причина за напускането е статутът на Неймар и огромното възнаграждение на бразилеца.Думите му предизвикаха сериозен отзвук в социалните мрежи. Испанските, а и международните медии, обаче не смятат новината за особено достоверна и не й отделят голямо значение. Изказването на Гаярдо не е подплътено със сериозни аргументи. Вчера вестник "Марка" публикува интервю с Лионел Меси по повод награждането на аржентинеца със "Златната обувка". В него Лео заявява: "Намерението ми е да остана завинаги в Барселона. (...) Моят живот е в Барселона".

Снимки: Getty Images/Guliver

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти