Гледай на живо

Камерун - Сърбия 1:0

Скандал: обвиниха Стоичков, че е получил 150 000 тона дървесина чрез покровителство

Скандал: обвиниха Стоичков, че е получил 150 000 тона дървесина чрез покровителство

Легендата на българския футбол Христо Стоичков е получил 150 000 тона дървесина в специален търг през миналата година. Това заяви пред bTV Красимир Дачев, който е собственик на "Свилоза", която прави хартия. Според бизнесмена Камата успял да спечели търга заради покровителството на Емил Димитров, който беше депутат от ГЕРБ, а след това напусна партията и стана основател на БАСТА.

10 дена преди сделката е обявено, че търгът е приключен. Сега със сигурност Христо Стоичков има дървесина до края на живота си, коментира Дачев. На въпрос на водещите може ли да потвърди думите си с документи той каза, че разполага с всички доказателства, а освен това самият Стоичков му предлагал да продаде дървесината си чрез фирма, в която той участва.

"Вдигнах гюрултия, но не знаех кой е човекът, който е спечелил търга. Тази година, когато започнаха да ми предлагат вече разбрах. Стоичков не е виновен, той иска да изкара някой лев", заяви собственикът на "Свилоза"."Емил Димитров ръководеше целия сектор заедно с бившия министър на земеделието Мирослав Найденов, тази дейност беше дадена лично на него, а Десислава Танева (председател на Комисията по земеделие в 41-ото НС - бел. ред.) не можеше да се бърка там. Името на Емил Димитров обаче не може да се види никъде", добави Дачев.

В предаването се включи и самият Димитров, който заплаши Дачев със съд. "При вас стои един отявлен лъжец. Христо Стоичков не участва в никакви фирми. Този път ще се видим в съда, не може от национален ефир да хвърляте такива обвинения", отсече бившият депутат.

Той призова Дачев да каже колко пъти е идвал в Министерството на земеделието и е искал да получава дървесина без търгове. Дайте да видим кои са олигархичните структури, за да ги разстреляме, пошегува се Дачев. Ние сме малка роднинска държава, така че сигурно има подобни връзки, добави бизнесменът.

Novini.bg

Христо Стоичков е получил 150 000 т дървесина в специален търг през миналата година. Това заяви пред БТВ Красимир Дачев, който е собственик на „Свилоза“, която прави хартия. Според бизнесмена Камата успял да спечели търга заради покровителството на Емил Димитров, който беше депутат от ГЕРБ, а след това напусна партията и стана основател на БАСТА. 10 дена преди сделката е обявено, че търгът е приключен. Сега със сигурност Христо Стоичков има дървесина до края на живота си, коментира Дачев. На въпрос на водещите може ли да потвърди думите си с документи той каза, че разполага с всички доказателства, а освен това самият Стоичков му предлагал да продаде дървесината си чрез фирма, в която той участва. Вдигнах гюрюлтия, но не знаех кой е човека, който е спечелил търга. Тази година, когато започнаха да ми предлагат вече разбрах. Христо Стоичков не е виновен, той иска да изкара някой лев, заяви Дачев. Емил Димитров ръководеше целия сектор заедно с бившия министър на земеделието Мирослав Найденов (изключен от ГЕРБ и основател на БАСТА), тази дейност беше дадена лично на него, а Десислава Танева (председател на Комисията по земеделие в 41-ото НС - б.ред) не можеше да се бърка там. Името на Емил Димитров обаче не може да се види никъде, заяви Дачев. В предаването се включи и самият Емил Димитров, който заплаши Дачев със съд. „При вас стои един отявлен лъжец. Христо Стоичков не участва в никакви фирми. Този път ще се видим в съда, не може от национален ефир да хвърляте такива обвинения“, отсече Димитров. Той призова Дачев да каже колко пъти е идвал в Министерството на земеделието и е искал да получава дървесина без търгове. Дайте да видим кои са олигархичните структури, за да ги разстреляме, пошегува се Дачев. Ние сме малка роднинска държава, така че сигурно има подобни връзки, добави бизнесменът.

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/161536-%D0%BE%D0%B1%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D1%87%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BB-150-000-%D1%82-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE.html

Още от БГ Футбол

Виж всички