Стоичков изригна: С дърва не се занимавам, но с дърводелци съм се занимавал - ще заведа дело

Стоичков изригна: С дърва не се занимавам, но с дърводелци съм се занимавал - ще заведа дело

Носителят на "Златната топка" за 1994 г. Христо Стоичков отвърна на вчерашните обвинения от страна на Красимир Дачев - собственик на фирма "Свилоза", че е получил 150 000 тона дървесина благодарение на покровителството на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров. Легендата на ЦСКА и Барселона бе категоричен, че няма нищо вярно в това твърдение и ще заведе дело срещу бизнесмена.

"С дърва не се занимавам, но с дърводелци съм се занимавал. Явно този човек използва името на Христо Стоичков, за да стане известен със своята безизвестност", коментира Камата в студиото на bTV.

В предаването обаче се включи отново Красимир Дачев, който пак заяви, че Ицо стои зад добива на дървесина. Бизнесменът обаче се огъна и започна да обяснява, че не разполага с документи, както твърдеше вчера, а от 1 година хора, които му продавали дървесина казвали, че вземали суровината от Стоичков. Това обаче доведе до истински взрив от Камата. Той започна да говори директно на "ти" на Дачев.

"Ти мен познаваш ли ме?", попита Стоичков. "Не", отговори Дачев. "Аз продавал ли съм ти дърва при теб, да съм идвал при теб?", продължи голмайсторът на САЩ'94 и отново получи отрицателен отговор.

"Имам ли аз документи и фирми, че продавам дърва?", попита още бившият футболист. Дачев отново отговори отрицателно. Стоичков за кратко мина на уважителна форма и се обърна към Дачев с думите: "Вие не знаете какво значи един уличен полицай, който ме разследваше за черно тото, къде е той сега. Използвате името на Христо Стоичков да станете известен с вашата безизвестност. Затова, че споменавате моето име ще заведа дело. Както си искате, оправяйте се", отсече Стоичков. "Имате право", примири се Дачев.

"Тази сутрин отново продължават безсрамни клевети", отсече Емил Димитров. "150 000 тона дървесина означават 6000 ТИР-а, значи оттук до Кулата има подредени камиони на Стоичков", заяви бившият депутат. Тогава от bTV пуснаха запис на Димитър Джоков, зам.-председателят на Сдружението на практикуващите лесовъди, отпреди няколко месеца. Там той твърди, че на среща с бившия министър Мирослав Найденов е присъствал Емил Димитров.

Според Джоков Емил Димитров контролирал целия сектор с горите, назначавал и уволнявал директори. "Той ни каза, че ние сме никои, а ние сме представители на три сдружения", отсече Джоков. "Димитров се държеше като гамен, прекъсваше Мирослав Найденов, а той навеждаше глава и мълчеше. Ние трябва да станем аргати на фирмите на Емил Димитров", заяви още лесовъдът.

"Като познавате Мирослав Найденов мислите ли, че може да мълчи и да гледа надолу? Грехът ни с Найденов е, че спряхме кражбите в сектора. Създадохме 6 дружества и вдигнахме тройно заплатите и 15% печалбите", каза в отговор Димитров. Веднага след това Джоков се включи на живо по телефона.

"На стоковата борса не бяхме допуснати, за да могат специални фирми да купят дървесина на по-ниски цени и след това да я препродадат на малките фирми и да спечелят много пари. Сега гледам как той се прави на Апостол на свободата", каза лесовъдът.

Христо Стоичков за пореден път застана зад студентите, които след февруарските протести се обединиха в движение "Орлов мост".

"Застанах зад тези деца, но бързо ги очерниха. Единственото нещо, което направих тогава за тях е, че платих наема на зала "Арена Армеец". Сега отново бих застанал зад тях, но с уговорката, че аз с политика не се занимавам. Христо Стоичков издържа на напъните на всички партии и остана безпартиен", отсече бившият национален селекционер.

Novini.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички