Повече обичаме или повече мразим?

Повече обичаме или повече мразим?

Повече обичаме отборите си или повече мразим другите? Това е въпросът, който си задавам след поредната грозна случка на “сините” фенове, прекъснала срещата от Адриатическата лига между Партизан и Левски след края на първата четвърт.

Баскетболният треньор на “сините” Тити Папазов помоли за подкрепа всички фенове на отбора, за да може зала “Универсиада” да е пълна и със закупените билети или абонаментни карти да бъде подпомогнат клуба, който има нужда буквално от всеки лев. Няколко дни от клуба предупреждаваха да няма ексцесии. Баскетболистите не са взимали заплата от месеци, но се раздават и се опитват да се развиват и да стават все по-добри, като се изправят срещу едни от най-силните отбори на Балканите и Европа въобще.

Публиката отвърна подобаващо и препълни столичната зала. За пръв път имаше хореография. Атмосферата беше уникална и при коша на Митко Ангелов за 11:11, след девет поредни точки на “сините”, залата буквално се разклати.

Полиция в залата нямаше, тъй като клубът не разполага с пари да плаща. Стюардите бяха само 12, тъй като Тити Папазов няма как да отдели повече средства. В този момент стотинката буквално се цепи на две. Затова на кого бе нужна тази простотия с група от най-много десет сърби, която гледаше спокойно и по никакъв начин не дразнеше? Беше предизвикано масово нахлуване, меле, потрошени седалки, скамейка на гостите, а фен на съперника пребит.

Кое бе геройското на всичко това? Феновете бяха изгонени, Левски загуби най-доброто си оръжие в срещата - подкрепата, а сега бе наказан с 5500 евро и две домакинства без публика. Тази проява само приближава баскетболния тим на Левски към фалит. Защо, питам аз? Нали се пее: ”Само Левски, обичаме те”!Защо публиката на Левски изпусна пореден добър шанс да израстне във всяко едно отношение?

Партизан разби Левски пред празните трибуни на "Универсиада" Атмосферата беше повече от завладяваща и можеше да бъде само началото за едно по-сериозно присъствие по залите, предвид домакинствата на Цибона (Загреб) и Цървена звезда (Белград), например.

Точно тези неща правят спорта още по-хубав и обичан. Обединяването в каузата да се помогне на Левски – голямата любов на почти всички в залата. Феновете създадоха тръст “Синя България”, за да се помага... Израстнаха и ще вземат 15% от акциите на футболния Левски, който също няма и един лев. Въпросът е как публиката му помага.

Четири пъти клубът, който също се чуди как да върже двата края, беше наказван с лишаване от домакинство и с парична глоба. Тези неща два пъти повече затрудняват – хем няма приходи от билети, хем това са сериозни разходи заради наказанията.
Бой прекрати срещата между Левски и Партизан 
Къде точно е помощта? “Ние сме Левски София” е един от любимите рефрени на феновете през последните години. Въпросът ми е: Тогава Левски сам ли иска да се фалира? Разбира се, че много по-голямата част в залата се срамуваше от случилото се, но е смешно оправданието "Защо нямаше полиция?" Органите на реда трябва да бъдат викнати в залата от клуба, ако ръководството сметне за необходимо, но трябва и да си заплати за тази услуга. ЛЕВСКИ обаче няма тази възможност и сега глобата от 5500 евро и наказание без публика в най-интересните мачове с Цибона и Цървена звезда, които се очакваха да донесат сериозни приходи, могат да се окажат пагубни. Именно срещу звездашите Папазов мечтаеше поне 5000-6000 хиляди да подкрепят отбора в зала "Армеец".
Бой прекрати срещата между Левски и Партизан 
Какво правеха тези, които предизвикаха мелето?

Не знаеха ли, че само ще злепоставят и създадат проблеми на любимия им Левски? Нали си там, за да го подкрепят и да помогнат със своите 5 лева за билет? Нима омразата на отделни хора към Сърбия или към феновете на Партизан, приятели на агитката от Сектор “Г”, е по-голяма от любовта към Левски?

Затова се питам любовта към твоя клуб ли е по-голяма или омразата към противника?

Бой прекрати срещата между Левски и Партизан Това ли заслужи Тити Папазов, който с всичките му кусури е с основна заслуга за незабравимата вечер за всички левскари на 23-и май 2014 година, когато бе отпразнуван 100-годишният юбилей.

Сега неговата най-голяма любов - баскетболният тим на “сините” - отборът донесъл най-голямата радост на клуба в годината на вековния юбилей, печелейки требъл и ставайки шампион на България след 13 години, е на път да изчезне...

А последният пирон в ковчега може да се окаже именно тази проява на феновете му...

ФОТОГАЛЕГИЯ - БОЙ ПРЕКРАТИ ЛЕВСКИ - ПАРТИЗАН


ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА ЛЕВСКИ - ПАРТИЗАН

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Баскетбол

Виж всички