Левски и ЦСКА с огромни разходи около вечното дерби - сините с революционно решение това да спре (ВИДЕО)

Левски и ЦСКА с огромни разходи около вечното дерби - сините с революционно решение това да спре (ВИДЕО)

Левски и ЦСКА плащат огромни разходи, когато трябва да се играе вечното дерби на стадион "Васил Левски". Това разкри изпълнителният директор на сините Константин Баждеков, който днес заяви, че сумата за последната среща между двата отбора е 60 000 лева. Това означава, че ако и миналия сезон двата клуба са плащали по толкова за организация, то те са олекнали общо с 360 000 лева.

"Освен това от началото на сезона сме платили на БФС и около 60 000 лева глоби", призна Баждеков.

Той предложи революционни решения, с които да се намалят разходите за вечното дерби. "Не искаме да ни наказват с мач в друг град, а ако има санкция, тя да е пред празни трибуни. Ако играем в друг град, не можем да гарантираме, че подобни инциденти няма да се повторят. Конкретно за мачовете с ЦСКА искаме да се състоят на клубните стадиони. Тогава можем да понесем цялата отговорност за организацията. На нашия стадион са гостували агитките на Ботев и Локомотив и не е имало проблем. Друг вариант е мачовете с ЦСКА да се играят без гостуваща агитка. Но за всичко това трябва да говорим и с колегите от ЦСКА", поясни Баждеков.

"Последните ексцесии сигурно са предизвикани и от слабите резултати на отбора, но докато не се изкоренят така наречените черни овце, положението няма да се подобри. С тях трябва да се заеме полицията", добави Баждеков.

снимка: Емона Цончева, Sportal.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти