Ето кой и защо предизвика мелето между феновете на Марек и Левски на "Бончук" (видео)

Ето кой и защо предизвика мелето между феновете на Марек и Левски на "Бончук" (видео)

В средата на първото полувреме в срещата между Марек и Левски от 11-ия кръг на стадион "Бончук" избухнаха безредици по трибуните. Тогава 10-15 ултраси на гостите от София се появиха в Сектор Б на стадиона в Дупница, след което бяха пуснати от малкото охранители да минат през целия Сектор В, където е агитката на домакините, за да стигнат до гостуващия сектор - Г. Така най-очаквано се стигна до остри реплики и опит за сблъсъците между тях. Залетяха за секунди предмети, камъни и седалки, а фен на домакините извади няколкометрова дъска.

Друг пък се засили към сектора за гости със син шал и демонстративно показваше неприлични жестове към агитката на левскарите.

Марек удържа 1-1 с Левски в Дупница Други фенове на столичани пък прескочиха загражденията и също се опитаха да се включат в мелето. Реферът Георги Игнатов прекрати срещата в 15-ата минута, но след 3-4 минути поднови двубоя, тъй като нещата по трибуните утихнаха. Изненадващото бе, че на "Бончук" липсваше полиция, тъй като в ден на размисъл местните служители от органи на реда били разпратени в около 400 секции да пазят бюлетини.

След намесата на Владимир Владимиров-Гугутката ултрасите стигнаха до гостуващия сектор, който бе почти изцяло пълен, но до сериозни ексцесии не се стигна. По-голямата част от феновете на домакините пък се преместиха в Сектор "А" и срещата продължи без проблеми до последния съдийски сигнал.

Марек удържа 1-1 с Левски в Дупница В края на първата част пред гостуващата агитка се появиха 10-ина полицаи с щитове.

Снимки: Марин Маринов, Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти