Гледай на живо

7 гола в контролата на ЦСКА 1948, без попадения в приятелски мач на Арда и последните новини от лагера на Левски - на живо от Турция

20 милиона по европейските стандарти

20 милиона по европейските стандарти

Със сигурност ръководството на Лудогорец отново ще бъде поставено пред сериозна дилема. Това няма как да не се случи, при положение, че възпитаниците на Георги Дерменджиев продължат със силното си представяне в групите на Шампионска лига.

Съвсем скоро офертите към играчите ще завалят. Както се случи след пробива на българския шампион в Лига Европа. Но този път ще бъдат далеч по-сериозни и босовете на разградчани ще трябва да взимат трудни решения.

Ясно е, че не е по вкуса на собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев да се разделя с големите си звезди. Но от друга страна пък очевидно вече е разбрал, че много трудно може да ги задържи. Неслучайно няколко месеца преди отварянето на трансферния пазар, заяви, че може да се раздели с част от най-изявените си състезатели. Тук трябва да се пипа много внимателно. Едно нещо трябва да бъде ясно.

Още от този момент мислите на разградчани трябва да бъдат насочени към групите на лигата на богатите и през следващия сезон. Именно поради тази причина босовете на "орлите" е нужно да направят всичко възможно да запазят основното ядро на тима.

Колкото и играчи да продадат, сумата едва ли ще надмине приходите, които ще получат при ново участие в груповата фаза на най-комерсиалния турнир. През тази година грубата сметка показва, че Лудогорец ще прибере не по-малко от 11-12 милиона евро от УЕФА и продажба на билети.

Естествено, че е по-лесно Лудогорец да вземе сигурните пари от трансфери, но каква е гаранцията, че ще успее да намери достойни заместници. По-мащабна продажба може да даде негативно отражение години напред и в крайна сметка като се тегли чертата, да се отчете сериозна загуба. 

Затова каквото и да се случи Лудогорец не бива да се разделя с повече от един или двама играчи. Освен ако не пристигнат оферти от порядъка на 5-6 милиона евро. Само тогава е оправдано да се продава. Но при това положение Домусчиев дори и да иска, едва ли ще може да задържи даден футболист, тъй като офертата ще е от наистина класен отбор. И съвсем логично предлаганата на състезателя заплата ще бъде в пъти повече от тази в Лудогорец.  

Като изключим Кайсара, Мисиджан и евентуално Безяк, за останалите надали някой отбор ще извади толкова пари. Не, че не са достатъчно класни, но футболисти като Светослав Дяков, Марселиньо и Козмин Моци вече не са първа младост.

Не си заслужава разградчани да се разделят с тази играчи, след като са паснали идеално на тима. Ако Домусчиев продава, трябва наистина да си заслужава. Нека бизнесменът бъде наясно, че превърналият се в най-конвертируем футболист след мача на "Анфийлд" Кайсара струва поне 20 милиона по европейските стандарти. Поне толкова, ако не и повече примерно ще плати Ливърпул, ако го привлече от всеки отбор от Висшата лига на Англия.

Защо пък не, след като в Англия няма много такива бекове. Само че ако се стигне до оферта, със сигурност няма да е същата, тъй като бразилецът играе в България. Още повече пък, че вече всички разбраха колко е годишният бюджет на Лудогорец.

Няма кой да предложи тези пари на българите, след като е наясно, че издръжката на тима е 5 милиона евро годишно. "Орлите" може да отчетат като грешка разкриването на тази подробност.     

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти